Van tulp tot orchidee

Afgelopen weekend hebben wij de tulpenroute gereden. De tulpenroute is een 100 kilometer lange autoroute door de Noordoostpolder, deze route leid je langs prachtig gekleurde velden vol met tulpen. Vanaf half april tot 5 mei is deze route te rijden. Dit jaar ben je dus helaas te laat als je de tulpen wilt bekijken maar zet deze datum alvast in je agenda voor volgend jaar!

tulp

.tulp

Toen het begon te regenen hielden wij een tussenstop bij bij de orchideeën Hoeve. Ik had verwacht dat de hoeve een eenvoudige kas zou zijn waar orchideeën verkocht worden. Langs de tulpenroute zijn veel van soortgelijke punten waar je appels peren of kersen kunt kopen en natuurlijk ook… tulpen. Maar het tegendeel bleek waar! In de folder van de Hoeve wordt beweerd dat de orchideeën Hoeve een tropisch paradijs is. Een wereld vol kleurrijke orchideeën, lori’s en vlinders. Er wordt tevens in de folder beweerd dat op de hoeve een wereldreis in 1 dag gemaakt kan worden.En daar bleek geen woord van gelogen! Bekijk de foto’s en beleef onze reis mee, van het regenachtige Nederland reisden wij naar het warme en zonnige Australië en Midden en zuid Amerika..

water2

vlinder

9 reacties op “Van tulp tot orchidee

 1. Is een hele mooie route. Al 2 keer gereden mede omdat we dan toch in de buurt waren. Maar als je nu heel veel tulpen en zoveel verschillende tulpen wilt zien zeg ik als rasechte bollenstreekster toch bezoek eens de Keukenhof. Onze vrienden hier uit dorp wisten niet wat ze zagen toen wij er met hun er waren. Nu was het voor de tulpen toen nog iets te vroeg maar zulke mooie volle trossen hyacinthen. Fantastisch gewoon. Maar ik kan je volgend jaar op de hoogte houden hoe de Keukenhof er bij staat.Ook daar in d epaviljoens shows met orchideeen, rozen, lelies enz.

  Geliked door 1 persoon

   1. Is echt de moeit waard.
    Volgend jaar is de bloemencorso (als ik het goed heb) 23 april.
    Dus dan kan je en de Keukenhof en de corso bekijken.
    Anders zou ik zeggen 1 week eerder en dan de bollenvelden en de Keukenhof.
    Hou er rekening mee dat ze pl.min. 10 dagen tot 6 dagen voor de corso de hyacinthen van het veld gaan snijden.

    Geliked door 2 people

 2. Ben nog nooit naar de keukenhof geweest en hoop dit toch nog ooit eens te kunnen doen. Wat een prachtige foto’s heb je daar gepost. Heb hier echt kunnen van genieten en eventjes mogen wegdromen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s