Een bezoekje aan de Daamse molen

molen

Valentijnsdag bracht ik samen met mijn echtgenoot een bezoekje aan het koffie en theehuis de Daamse molen in Vaassen. Het is een leuke plek gom een kopje koffie of thee te drinken. Ter ere van Valentijns dag probeerde ik de Liefdes Thee. Ik vroeg mij af of ik de thee wel lekker zou vinden want de  de thee zou de smaak bevatten van sappige kersen en marsepein, het leek een vreemde combinatie maar het smaakte goed net zoals de warme appeltaart met slagroom. Valentijnsdag was voor mij een geslaagde dag. Misschien mede dankzij deze thee?

thee

Kom je in de buurt dan is een bezoekje aan de meer dan 150 jaar oude molen zeer de moeite waard. De bediening is goed, vriendelijk en beleefd. Dat samen met de speciale sfeer van lang gelden waardoor lijkt alsof de molenaar na zijn gedaande arbeid aan komt schuiven, maakt dat je er vast nog een keer terug gaat komen. Er is keus uit een hele waslijst van ongeveer 80 bijzondere theesmaken, waarbij de thee met chocolade een van de opvallendste is. Naast thee staan er natuurlijk ook andere dingen op het menu.  Je vind in de molen ook de plaatselijke VVV wat handig is als je er een dagje uit van wilt maken en benieuwd bent wat er in de omgeving allemaal te doen is.

molen

Standbeeld molenaar

 De molenaar houd zijn molen goed in de gaten.

 

 

Foto’s Piet Glasbergen

Renee Verhaar

Anneke Schrijft

 

8 reacties op “Een bezoekje aan de Daamse molen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s