Pink Ride 2014

Het weekend van 4 en 5 oktober werd op diverse plaatsen de Pink Ride gehouden. De Pink Ride is een  sponsorrit ter paard waarvan de opbrengst voor de stichting Pink Ribbon is. Als je van paardrijden houdt en Pink Ribbon een warm hart toedraagt is dit een perfecte combinatie! Wanneer je dit leest is de sponsorrit al geweest maar het is een terugkerend evenement dus hou de website van Pink Ribbon in de gaten voor de volgende datum. Anneke Schrijft draagt Pink Ribbon natuurlijk een warm hart toe en sponsorde Esther Bakker die de rit reed in Ermelo. Na de rit stelde ik Esther enkele vragen.

esther
Rechts zie je E. Bakker met haar paard Monty

Hoe ben je op het idee gekomen om de sponsorrit te rijden?

Ik had op de site van de KNHS (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond) gelezen dat er op 4 oktober op meerde plaatsen in het land een sponsorrit voor Pink Ribbon werd georganiseerd. Jaarlijks wordt deze rit door de KNHS georganiseerd. Op hun site kun je onder het kopje Enjoy the ride de datum vinden. Het leek mij heel mooi om hier aan mee te doen. Pink Ribbon steunen en lekker met je paard in  de natuur rijden, op plekken komen waar je nooit bent geweest. Reden genoeg om een vriendin uit te nodigen en samen op pad te gaan.

 

Hoe was de rit?

Wat een geweldige dag hebben wij gehad! De dresscode was roze, zo was iedereen herkenbaar en het gaf nog meer een saamhorigheid gevoel. Zelfs de meeste paarden waren roze versierd! Wij zijn verwend met zalige gebakjes en lekkere broodjes nadien. Eigenlijk zouden wij zouden de korte route van 18 km rijden. Doordat de rit zo mooi was zijn we voor de 25 gegaan. Met wat dwalingen erbij hebben we 4 uur te paard gezeten. Het weer was perfect, lekker zonnig en niet te warm voor de paarden. Ook waren er geen hinderlijke insecten zoals in de zomer.

Hoelang rij jij al paard?

Ik rij al 38 jaar paard maar voor mij was deze dag echt een hoogtepunt. De omgeving rondom het KNHS centrum in Ermelo is zo mooi echt een aanrader. Nu kwamen we ook nog eens door gedeeltes die speciaal waren opengesteld zoals het Speulderbos.

Positieve manier…

Ik zou zeggen heb je een paard rij volgend jaar in oktober mee! Iedereen kent wel iemand die met kanker te maken heeft gehad. Waardoor dit doel heel dichtbij komt. Maar op deze positieve manier draag je dan een steentje bij en dat voelt goed. Volgend jaar doe ik zeker weer mee misschien tot dan!

2 reacties op “Pink Ride 2014

 1. Wauw Anneke wat is dat een mooi stukje geworden ! Talentvol ben je hoor!

  Met ma gaat het enorm vooruit de problemen zijn door de medicatie ontstaan. Ze is nu beter dan lange tijd:-)))))))

  Ik ga iemand zoeken die Spotty wil mennen met de koets. Zal binnenkort een oproep plaatsen voor op het blog.

  Liefs Es

  Ps heb 8 november weer kinderverjaardag op de manege Spotty loopt ook mee. Daar kan ook nog een stukje over komen.

  Gr hoor xxxx

  Verstuurd vanaf mijn iPad

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s