Joja – Just Another Day

Ik wil jullie kennis laten maken met Joja Jules. Nadat ik haar liedje had gehoord was ik benieuw naar de vrouw en het verhaal achter Just Another Day.

Joja stelt zich voor:

“Mijn naam is Joja Jules. Ik ben 44 jaar en erg gelukkig met deze verworven leeftijd tot nu toe. Tijd bestaat namelijk niet in mijn wereld. De realiteit van een MS patiënt met nog veel te veel hooi op mijn vork. (haha)”

Wanneer ben je begonnen met zingen?

“Ik ben begonnen met zingen vanuit de kinderstoel, omdat de radio constant aanstond in ons huis en omdat mijn oudere broer DJ is. Ik werd overspoelt door verschillende soorten muziek. Soul, Funk, Pop, Merengue, MOR, Rock, etc., etc. Alles wat ik hoorde bestuurde ik met een passie. Niet al te lang daarna speelde ik bass in een bandje en kocht een keyboard om zelf mee te componeren. Tekst schrijven is mijn lust en mijn leven, dus legde ik daar focus op.”

Hoe omschrijf je jouw muziek?

“Ik zou mijn muziek omschrijven als FolkFunk (that’s Funk with a little bit of Folk on the side). Het verhaal achter Just Another Day is precies zoals de tekst het zegt, een universeel tijdloos stuk met alledaagse problemen waar veel mensen zich erg in kunnen vinden. Vooral in deze moeilijke tijden, wens ik toch hoop te scheppen. Het nummer Just Another Day, is geschreven door Paul Tubbs Williams – Joja Jules – Francis Jules. Opgenomen in de huiskamer met 5 stringplayers. Een hele chille sfeer was ’t die dag.”

Waarmee onderscheid jij jezelf van anderen?

“Ik onderscheid mijzelf van anderen, doordat het moeten van commercieel succes eraf is door mijn inzichten over de industrie en hoe dat eigenlijk nergens over gaat. Daarom is die drang eraf en gaat het gelukkig weer alleen maar over het maken en doen. Zonder regels, ongelimiteerd. Schrijven en gewoon plezier maken. Ik leef schrijven en muziek. Buiten dat, houdt de MS me wel bezig.”

Wie zijn jouw voorbeelden?Joja Press Photo

“Mijn grote voorbeelden zijn George Clinton, Al Green, Prince, Joni Mitchel, Allison Kraus, Ella Fitzgerald en eigenlijk nog veel meer. Ik hou van liedjes, produkties, manieren van opnemen, composities en soms maar van één liedje van één artiest. Ik hou van backing vocals, tja gewoon de hele mik mak dat muziek heet.”

Hoe zie jezelf over 5 jaar?

“Over 5 jaar zie ik me nog steeds plezier maken met het schrijven. Ik schrijf naast muziek ook columns, korte verhalen, gedichten, etc. En dankbaar zijn voor het leven en de mooie niet te voorspellen ervaringen. Ik laat het leven op me afkomen!”

Eén gedachte over “Joja – Just Another Day

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s