Nieuw van Cup a Soup – Souperieur

cup a soup

Toen er aan mij  werd gevraagd of ik samen met gezin vrienden en familie onze mening zou willen geven over de nieuwe vloeibare Cup a Soup kon ik daar geen nee tegen zeggen. Ik ben dol op Cup a Soup het is een makkelijk tussendoortje, opkikkertje of als extraatje bij de (brood) maaltijd. Nadat ik toe had gezegd hier graag mijn mening over te willen geven stond de postbode een paar dagen later voor de deur met een goed gevulde doos met Cup a Soup Souperieur.

Ik ben gelijk gaan uitdelen en vroeg of iedereen het wilde proeven en mij dan een (eerlijke) mening wou geven. De souperieur Cup a Soup heeft een gepureerde basis en geen gedroogde. Dat was in het begin een beetje wennen maar volgens mij komt het de smaak te goede. Verder gebruik je Souperieur op de vertrouwde wijze, zakje open scheuren, leeg knijpen in een mok 150ml water toevoegen, goed roeren even laten afkoelen en drink smakelijk!

In mijn ogen is het zeer van belang dat er in de Souperieur Cup a Soup:

 • geen toegevoegde smaakversterkers zit
 • geen kunstmatige kleurstoffen
 • geen conserveermiddelen
 • de ingrediënten op duurzaame wijze zijn geteeld

De Souperieur Cup a Soup bestaat uit de volgende 4 smaken:

 • Pittige Tomaat – zoet zuur
 • Romige Tomaat -met tuinkruiden
 • Mediterraanse Paprika en Tomaat
 • Tomaat Mascarpone- met basilicum

tomaat

Dit zijn enkele reacties van mijn testpanel  op de nieuwe Souperieur Cup a Soup:

Het smaakt minder zout dan andere een kops soep dat is een plus!

Lekker met soepstengels en een geroosterd brood je erbij of croutons

De smaak is sterker dan van de gedroogde versie je proeft duidelijk de tomaten. Ik kan niet wachten op de Champions variant!

Zo’n pakje kun je ook prima gebruiken als basis voor een tomatensaus voor bijv. spaghetti voor een persoon

Een van mijn kinderen heeft graag een stukje vlees in haar soep, ze vroeg mij waar zijn de gehaktballen? Voor haar deed ik er een restje gebraden kip fijngesneden er doorheen 😉

Persoonlijk vind ik het lekker om er een een stokbroodje belegd met brie of een een stukje zalm bij te eten. Of een kaas tosti

Zelf uit proberen?

Omschrijf jouw Souperieur Cup a Soup moment  en maak kans op twee sachets!

29 reacties op “Nieuw van Cup a Soup – Souperieur

  1. De Souperieur bevat beduidend minder zout maar smaakt toch lekker, zoniet lekkerder. Persoonlijk vind ik de Souperieur een puurdere smaak hebben dan de gedroogde. Als je toch besluit het te proberen laat je dan weten wat je ervan vind?

   Like

   1. Anneke dat hoeft niet hoor, ga vrijdag toch naar Nederland dan zie ik daar wel even.
    En van zodra ik het heb en geproefd heb kom ik hierop terug.

    Like

 1. Ik heb er inderdaad al posters van gezien! De ‘normale’ cup-a-soup vind ik erg lekker. Ik ben wel benieuwd hoe deze nieuwe varianten dan smaken. In ieder geval vind ik cup-a-soup altijd een lekker tussendoortje, vooral tijdens de koudere dagen. Dan vind ik soepjes altijd wat lekkerder.

  Like

 2. Anneke ik wil je laten weten dat ik ze dit weekend ga proeven. Ik heb ze gevonden en vrijdag heb ik ze.
  Wat ik al wel kan zeggen in België is ze nergens niet te vinden, alleen in Nederland.
  Dus kom nog zeker op je vraag terug. Wou alleen maar laten weten dat ik het niet vergeten was. 😉

  Like

   1. Ik vind het zo en zo al de moeite om je vraag te beantwoorden. Ongeacht of ik ze nu lekker vind of niet. We mogen ook nooit vergeten dat smaken verschillen. Maar het kan altijd een meerwaarde aan je schrijven geven. En daar doe ik het gewoon voor.
    Net zoals ik altijd iets uittest op mezelf voor ik het aan mensen aanbied. Alleen al om te weten wat men zou kunnen verwachten.

    Like

 3. Zoals beloofd kom ik terug om mijn schrijven.
  Smaken verschillen dat weten we en dat is dan ook normaal dat iemand ze graag lust de ander niet.
  Was we even naar de verhouding kijken zit er toch 18% zout in een kopje, dat relatief veel is. Nu dat proef je niet echt moet ik zeggen tegen over de anderen.
  Wat mij wel heel snel opviel zijn de kruiden die overheersen van de tomaten. En dan voornamelijk de tijm die echt naar boven kwam.

  Men schrijft op het pakje een pure verwennerij. Nu sorry ik pas ervoor.

  Het bestanddeel is tomaat 77% en dat merk je ook als je het pakje opent. Alleen als het water erbij komt dan komt de aroma vrij van kruiden en dat slaagt eigenlijk tegen.

  Dus Anneke ik zal ze niet snel komen.

  Like

   1. Normaal eet ik dat wel graag zeker in zelf gemaakte tomatensoep.
    Het is dan wel een aparte smaak, daarom mag de mascarpone ook niet overheersen.

    Fijne dag

    Like

 4. Anneke ben even gaan kijken op de site waar je ook schrijft. En las daar ook dat er iemand niet houde van de smaak.
  Zo merken we dan toch dat smaken verschillen, en dat een instant soep toch niet zo een lekker tussendoortje is.

  Like

 5. Ik heb de nieuwe varianten geprobeerd (champignon, thais en met pompoen) maar ben me wezenloos geschrokken hoeveel Kcal er in een zo een pakje zit! 220 Kcal per cup of soup, zijn ze nou helemaal gek geworden!!! Het is lekker dat wel, maar voor het gros van de mensen is dat veel en veel te veel. Deze versies komen alleen in aanmerking voor mensen met (dreigende) ondervoeding!!!!

  Like

 6. PS: ik ben verslaafd aan de Pittige tomaat. Zooooo lekker en maar 72Kcal per kop. Maar nu verkoopt AH die niet meer omdat die dikmakende varianten zonodig in het vak moeten worden gezet. Weet niet of de Jumbo ze nog verkoopt?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s