Leestip: Alfie – kat onder de kerstboom

Foto door Marcus Pinho op Pexels.com

Kattenliefhebbers opgelet! Dit keer kun je hier de review van het laatste boek van de Alfie reeks lezen. Alfie – kat onder de kerstboom is een boek wat kattenliefhebbers zeker aan zal spreken.

Het boek gaat over kerst en katten. Moet ik echt nog meer woorden gebruiken voor deze review?! Dit is (zoals te verwachten) een heerlijk boek voor onder de kerstboom. Het boek is geschreven vanuit het perspectief van een kat, waardoor we eindelijk antwoord krijgen op de vraag wat katten overdag doen.

Het boek gaat over vader kat Alfie en zijn zoon George. De vrouw achter Alfie is Rachel Wells, auteur en kattenliefhebber. Albert, haar eerste kat uit het asiel, inspireerde haar tot het schrijven van de romans over Alfie. Er verschenen eerder al 6 andere delen. De delen zijn als serie, maar ook los van elkaar te lezen. Alfie – kat onder de kerstboom is helaas het laatste boek uit de Alfie reeks.

Kerstmis staat voor de deur, en Alfie en George kunnen niet wachten tot het zover is! Dit jaar organiseert de buurt een kerstvoorstelling om geld in te zamelen voor een daklozencentrum. Iedereen is druk met de voorbereidingen, inclusief Alfie en George. Maar dan gaat het mis. Op een ochtend blijkt de hele set met alle decorstukken vernield te zijn. Het is duidelijk dat hun mooie voorstelling gesaboteerd wordt. Maar waarom? Dit is een kolfje naar
Alfies hand, euh poot. Het is duidelijk dat hij en George de boel moeten reddenen zo snel mogelijk de dader moeten vinden. The show must go on!

Het is grappig hoe je je als ouder zijnde herkennen kunt in Alfie. Het boek lees je met een lach en een traan, en bevat naast ontroerende momenten ook wijze levenslessen van onze sympathieke kat. De schrijfstijl van de auteur is makkelijk leesbaar. Doordat de schrijfster situaties en karakters uitgebreid beschrijft moet je tijdens het lezen wel je hoofd erbij houden! De vriendelijke, gezellige, luchtige en ontspannen (kerst) sfeer die je vanaf de eerste bladzijde omringt zal er zeker voor zorgen dat je het boek niet neer kunt leggen.

Klik hier om naar het inkijk exemplaar te gaan!

Alfie, kat onder de kerstboom – Rachel Wells – ISBN 978 94 027 1125 7 – paperback €17,99 – ook verkrijgbaar
als e-book

3 reacties op “Leestip: Alfie – kat onder de kerstboom

  1. Oooh, wat leuk dat je nu net dit boek hier bespreekt.
    Toevallig dat ik niet de Alfie reeks heb besteld en ze hopelijk nog voor Kerst in huis zal hebben.
    Na jouw verslag gelezen te hebben, kan ik nu helemaal niet meer wachten om de Alfie boeken te gaan lezen. 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s