Boekreview & Winactie | Baby universiteit

Chris Ferrie is fysicus en wiskundige en vader van vier jonge kinderen. Hij is ervan overtuigd dat het nooit te vroeg is om kleine kinderen te laten kennismaken met grote vraagstukken en ideeën.

Naamloos
Er is maar een vonkje nodig om het voorstellingsvermogen van een kind te doen ontvlammen. ~ Chris Ferrie (foto: Freepik)

Bijzonder

Eigenlijk is het bijzonder hoe baby’s uit zich zelf groeien en zicht ontwikkelen. Om te zorgen dat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen is het goed om je kind op jonge leeftijd al op een speelse manier te stimuleren dingen te ontdekken.

Nieuwsgierig

De boekjes van de ”Baby Universiteit” zijn perfect voor wetenschappers, aspirant-wetenschappers en mensen die nieuwsgierig zijn. (Tot die laatste categorie behoren wij red.)

Naamloos
Chris en Lindsay Ferrie samen met hun vier kinderen. (Bron: Twitter)

Jong geleerd is oud gedaan

Uitgeverij Holland geeft een reeks van vier boekjes uit om zo kinderen (en hun ouders) op een leuke speelse manier hun kennis van Quantum fysica, Raketwetenschap, Robotica en Algemene relativiteitstheorie te laten ontwikkelen. Want jong geleerd is immers oud gedaan. Hoe eerder je met iets in aanraking komt hoe makkelijker het is om het te leren.

Kidsproof

De prentenboeken serie van de “Baby Universiteit” bevatten duidelijke (korte) uitleg. De zinnen bestaan uit een tot zes woorden. De tekst wordt vergezeld door kleurige eenvoudige illustraties. De boekjes zijn gemaakt van stevig karton en zijn kidsproof.

Cadeau

Wij zijn fan van deze leuke en originele prentenboeken serie! Door deze boekjes worden moeilijke dingen inderdaad makkelijk gemaakt. Je leert je kind inzicht te hebben in moeilijke onderwerpen en dat is een cadeau waar het later veel aan zal hebben. Wij zijn het met Chris Ferrie eens: ”Er is maar een vonkje nodig om het voorstellingsvermogen van een kind te doen ontvlammen.”

Naamloos
Mark Zuckerberg en zijn vrouw Priscilla lezen hun pasgeboren dochtertje Maxima voor uit het prentenboek Quantum fysica voor baby’s. Ferrie schreef dit boek voor zijn toendertijd drie jarige dochtertje Dylan. Later las hij het boek voor aan zijn zoontje Max toen hij net leerde praten. Chris:” van de tien woorden die Max kon zeggen was er een elektron.”Een van de eerste zinnen die Max kon zeggen was: ”elektronen hebben energie.” (Bron: The Sydney Morning Herald / Facebook)

Rust moment

Vanaf ongeveer twee maanden kun je een baby al voorlezen. Op deze leeftijd zal een baby het fijn vinden om naar je stem te luisteren. Is je baby iets groter? Dan kan het een boekje vast houden, onderzoeken en er mee spelen. Samen een boekje lezen is een rust momentje voor ouder en kind en op deze manier wordt ook de woordenschat uitgebreid. Hiervoor geldt ook: jong geleerd is oud gedaan. Zo leer je een kind dat boekjes lezen leuk en leerzaam is. Grote kans dat je kindje zal blijven lezen wanneer het groter wordt.

Naamloos

De winactie is gesloten. Wie de winnaar is? Klik op de link. https://annekeschrijft.com/2019/09/25/bekendmaking-winnaar-baby-universiteit-winactie/

Bron:

The Sydney Morning Herald:

https://www.smh.com.au/entertainment/books/quantum-physics-for-babies-mark-zuckerberg-reads-daughter-maxima-a-book-by-sydney-author-20151215-glnrf5.html

Foto Freepik:

<a href=”https://www.freepik.com/free-photos-vectors/baby”>Baby photo created by freepik – www.freepik.com</a>

15 reacties op “Boekreview & Winactie | Baby universiteit

  1. Ik hoop een exemplaar te winnen voor mijn neefje(Sem 4 jaar).Hij is gek op dingen ontdekken en is een echt wijze neus. Dus hij zou zo boekje je helemaal geweldig vinden!! :))

    Like

  2. Ik wil graag een exemplaar winnen voor onze zoon Týr (2)die dol is op boekjes en zo alvast lekker ingewikkelde dingen kan leren 😂🤣 en voor zijn zussen (8&9) die kunnen voorlezen en stiekem er ook iets van leren 😉

    Like

  3. Heel gaaf! Onze zoon van 3 wil alles weten, ik heb lang niet altijd antwoorden voor al zijn vragen. Deze boekjes zouden fantastisch voor hem zijn. Ik doe dan ook graag voor hem mee.

    Like

  4. Mijn zoontje zal dit vast erg leuk vinden. Welk boekje maakt eigenlijk niet uit. Als ik echt moet kiezen dan ga ik voor Raketwetenschap en als tweede keus Robotica.

    Like

Plaats een reactie