Het boek van vreugde – Dalai lama en Desmond Tutu (Boekreview & Win)

Naamloos
Foto © Anneke Schrijft

De Dalai Lama en Desmond Tutu besloten om ter ere van de 80ste verjaardag van de Dalai Lama de wereld een boek cadeau te doen. Een boek getiteld Het boek van vreugde. Via dit boek willen zij de mensheid helpen een antwoord te vinden op een belangrijke vraag: Hoe kunnen wij vreugdevol leven ondanks verdriet en tegenslag?

Volgens deze twee wijze mannen is er niets zo vreugdevol is als een geboorte. Maar na deze vreugdevolle gebeurtenis wordt ons leven jammer genoeg voor een groot deel getekend door verdriet, stress en pijn.

Tegenslagen en verdriet lopen als een rode draad door het leven van de Dalai Lama en Desmond Tutu. Ondanks dit (of zoals zij zelf zeggen: juist daardoor) behoren zij tot de vrolijkste mensen ter wereld.

Inspirerend

Het boek van vreugde is een inspirerend boek vol wijsheden. Twee oude vrienden die terugkijken op hun veelbewogen levens liggen aan de grondslag van dit boek. Ondanks dat deze twee mannen veel ontberingen en tegenslagen hebben moeten doorstaan zijn zij vrolijk, vriendelijk en niet haatdragend. Hierin zijn zij een voorbeeld voor ons allemaal.

unnamed
Vlnr. de Dalai Lama, Doug Abrams en Aartsbisschop Desmond Tutu (Foto: Doug Abrams)

Oogpunt

Het boek is vanuit het oogpunt van Douglas Abrams geschreven. Douglas Abrams werd uitgenodigd een week met de Dalai Lama En Desmond Tutu door te brengen om hun tijdens de totstandkoming van Het boek van vreugde terzijde te staan.

Over de auteurs: Dalai Lama

Tenzin Gyatso, de veertiende Dalai Lama noemt zichzelf een eenvoudige monnik. Hij is de spirituele leider van het Tibetaanse volk en het Tibetaanse boeddhisme. In 1989 ontving hij de Nobelprijs voor de vrede. De Dalai Lama zet zich in om edelmoedigheid, compassie en interreligieuze acceptatie te bevorderen. Ook zet hij zich in voor het milieu maar bovenal zet hij zich in voor wereldvrede. Hij woont in ballingschap in India.

Desmond Tutu

Desmond Mpilo Tutu is Aartsbisschop-emeritus van Zuid-Afrika. Hij is een invloedrijk leider geworden in de kruistocht voor gerechtigheid en rassengelijkheid in Zuid-Afrika. Hij wordt beschouwd als een toonaangevende voorvechter van ethiek en is een icoon van hoop. In 1989 werd hij onderscheiden met de Nobelprijs voor de Vrede en in 1994 met de Medaille voor de Vrijheid.

Douglas Abrams

Douglas Abrams is een auteur, redacteur en literair agent en is van Joodse afkomst. Hij is oprichter en president van IIdea Architects dat ondersteuning bied aan visionairs die willen bijdragen aan een wijzere, gezondere en rechtvaardige wereld. Al ruim tien jaar werkt Douglas samen met Desmond Tutu, als co-auteur en redacteur.

Cs9s3lQWEAATbCO

Bron van vreugde

Het boek van vreugde is een passende titel want een bron van vreugde is dit boek inderdaad. Het is in toegankelijke, eenvoudige taal geschreven. Vriendelijk, ontroerend, vredelievend dat zijn de drie woorden die de inhoud van het boek het beste omschrijven. Hoe kan het ook anders wanneer de Dalai lama en Aartsbisschop Desmond Tutu de inspiratiebronnen van dit boek zijn?  Het boek van vreugde zal vrijwel iedereen aanspreken, welke achtergrond of geloof je ook hebt.

Hoeveel woorden

Dit boek bevat een minpuntje: hoeveel woorden kun je gebruiken om een sfeer of een gebeurtenis weer te geven? Soms te veel zoals in dit geval. Het is begrijpelijk dat het voor Abrams een onvergetelijke ervaring is om een week door te mogen brengen met de Dalai lama en Aartsbisschop Desmond Tutu. En het ligt in de lijn der verwachting dat de sfeer tijdens deze periode onbeschrijflijk moet zijn geweest. Abrams probeert echter de onbeschrijfelijke sfeer toch te beschrijven, en daarnaast elk detail van de ontmoeting op de lezer overbrengen. In zijn enthousiasme slaat hij hier in mijn mening in door. Dit is echter mijn persoonlijke mening misschien vind jij zo’n uitgebreide beschrijving van sfeer en detail juist een toegevoegde waarde.

Winactie

De decembermaand is in aantocht. Het boek van vreugde is een vreugdevol cadeau in de schoen of onder de kerstboom. Doe mee met de winactie en maak kans op een exemplaar! Meedoen is simpel volg de volgende twee stappen:

  1. Volg Anneke Schrijft (via WordPress, Facebook, Pinterest, Twitter of Instagram)
  2. Plaats hieronder een reactie waarin jij ons laat weten waarom jij dit boek wilt winnen.

Op dinsdag 27 november wordt hier de winnaar bekend gemaakt.

Succes!

De winactie is gesloten. De winnaar is…

  Het boek van vreugde

Naamloos

9 reacties op “Het boek van vreugde – Dalai lama en Desmond Tutu (Boekreview & Win)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s