In gesprek met… Mylo Freeman (Prinsesje Arabella winactie)

mylo
Foto:  Inta Nahapetjan

Mylo Freeman is half Amerikaans/Nederlands, opgegroeid in Den Haag en Inmiddels al weer lange tijd gevestigd in Amsterdam. Ze is getrouwd heeft 3 kinderen en schrijft en illustreert al sinds 20 jaar met heel veel plezier prentenboeken. Ook is zij een van de Sterren van Sterrenbende. Potje! was haar eerste boek en inmiddels is zij beter bekend vanwege haar serie boeken rond het donkere prinsesje Arabella. Anneke Schrijft is blij Mylo te mogen interviewen en hierdoor het verhaal te ontdekken achter het ontstaan van een bijzonder prinsesje.

Prinses Arabella trekt de wijde wereld in, hoe is dat voor jou?

Het feit dat prinses Arabella in zoveel landen vertaald wordt is echt geweldig. Ik reis tegenwoordig met haar naar allerlei geweldige landen zoals Aruba, Suriname, Zuid Afrika en volgende maand Nigeria! Het is hartverwarmend om te zien hoe alle kinderen prinses Arabella haar in hun hart sluiten!

Had je verwacht dat de verhalen van Arabella zo’n succes zouden worden?

Ik had het niet verwacht, maar er wel op gehoopt:-) Bij het verzinnen van haar naam had ik ook echt rekening gehouden met het idee dat haar naam in iedere taal mooi  zou klinken.

Hoe is prinses Arabella ontstaan?

Een aantal jaren geleden vertelde iemand mij over een klein Surinaams meisje genaamd Jahkini. Zij kreeg de rol van prinses toebedeeld in een schooltoneelstuk, maar zij weigert pertinent. ‘Er bestaan toch helemaal geen zwarte prinsesjes?’, was haar antwoord. Nadat ik dit verhaal  hoorde,besloot ik hier meteen iets mee te doen. Er moest een prentenboek komen over een zwart prinsesje! Dat werd prinses Arabella, een donker prinsesje met een sterke wil.

FullSizeRender (3)
Foto: Mylo Freeman

Teken je eerst de illustraties of bedenk je eerst het verhaal?

Ik bedenk wel altijd eerst de outline van het verhaal en dan begin ik eigenlijk meteen met illustreren, meestal het omslag. Daarna gaat het een beetje gelijk op. Ik schrijf s’ochtends een uurtje waarna ik doorga met de illustraties.

Waarom schrijf je graag voor kinderen?

Ik hou veel van de doelgroep kinderen waarvoor ik schrijf, de peuters en kleuters. Voor mij de leukste leeftijd van kinderen waarbij ze nog echt open staan voor de wereld om hen heen! Het schrijven en illustreren geeft me de ruimte om mijn fantasie om te zetten in een boek. Mooier kan eigenlijk niet!

Hoeveel prentenboeken heb je al geschreven? Wat is je favoriete boek?

Ik heb al een tijdje niet meer geteld , maar het is zeker meer dan 50 prentenboeken. Een lievelingsboek is natuurlijk altijd moeilijk te zeggen, Potje! was mijn eerste boek en dat blijft altijd speciaal. Maar prinses Arabella betekent zoveel voor mij persoonlijk en zoveel kinderen dat ik dan toch voor Arabella ga.

prinses
Tekening: Mylo freeman
Om kans te maken op een prentenboek van prinsesje Arabella beantwoord de volgende vraag:

Welk prinsesje gun jij een prinses Arabella prentenboek?

 

Meedoen kan t/m 1-11-2017

De winactie is gesloten, Mylo Freeman heeft een winnaar gekozen. Wie de winnaars is? Klik daarvoor –> hier.

11 reacties op “In gesprek met… Mylo Freeman (Prinsesje Arabella winactie)

  1. De wereld is vol met kleine prinsesjes. Wat een ontroerend verhaal over de geboorte van Arabella. Ik heb geen specifiek prinsesje op het oog voor deze winactie.
    De winkans laat ik met plezier aan de overige inzendsters.

    Geliked door 2 people

  2. Wat een mooie gedachte zit er achter prinsesje Arabella. Heel bijzonder. Ik zou ontzettend graag dit prentenboek voor prinsesje Noa willen winnen. Zij is voor ons ook heel speciaal. Zij is ons eerste nichtje (prinsesje)

    Geliked door 2 people

  3. Ik wil graag een boek winnen voor mijn nichtje Sajra van 5 jaar. Zij is een echte prinses. Een heel lief,gevoelig en zorgzaam prinsesje die goed zorgt voor haar kleine broertje van 1,5 jaar.

    Geliked door 1 persoon

  4. Oh wat ziet dat er leuk uit! En wat een bijzonder verhaal zit er achter het boek. Ik gun dat ons eigen princesje Faylina ❤ Zodat die mooi op haar boekenplankje kan staan bij de andere boekjes. Hoop dat ze mijn leesvirus meekrijgt, hihi.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie