Zaalouk – زعلوك سلاطة البدنجان

zaalouk
Foto: Google

Zaalouk, (Eggplant salad) is een Marokkaans bij of hoofdgerecht van aubergine en tomaten. Een makkelijk te bereiden recept waarvoor je niet lang in de keuken hoeft te staan. Zaalouk is  warm, lauw of koud te serveren. Dit gerecht is ook lekker op een pitabroodje, wrap of geroosterd brood.

Gerecht voor vier personen

Ingrediënten:
4 grote aubergine
5 tomaten
2 teentjes knoflook, geperst
Paar takjes verse peterselie
Paar takjes verse koriander
1 theelepel paprikapoeder
Snufje gemalen komijn
Olie
Zwarte peper en zout
Recepten met aubergine (2)
Foto: Tuinadvies
Bereiding:
Was de aubergine en snij de bovenkant en de onderkant eraf, snij daarna de aubergine in dunne plakken. Verhit ondertussen de olie in een bakpan en bak de aubergine aan beide zijden bruin. Haal de aubergine uit de pan en laat het afkoelen. Voeg zo nodig opnieuw olie toe. Bak nu in dezelfde pan de in plakken gesneden tomaten, knoflook, peterselie, koriander, komijn en paprikapoeder en laat 15 minuten pruttelen op laag vuur. Prak de aubergine fijn met een vork en voeg toe aan de tomaten. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en laat nog 10 minuten zachtjes koken zodat het vocht grotendeels kan verdampen.

 

Eet smakelijk! 

6 reacties op “Zaalouk – زعلوك سلاطة البدنجان

  1. Ik zoek als vegetariër regelmatig naar lekkere zuiderse gerechten, en dit is helemaal wat ik zocht! Is het aangeraden om dit gerecht in een echte tagine pot te maken of werkt het ook in een gewone bakpan?

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s