Vogeltaart

vogel

Loopt jou het water ook in de mond bij het zien van deze taart? Kun je niet wachten om er een hapje van te nemen? Dan moet ik je helaas teleurstellen! Het is een taart speciaal voor vogels. Deze taarten, cupcakes etc. zijn de trend voor deze winter om te hebben in je tuin.Geen saaie sliert geregen pinda’s of vetbollen meer voor de vogels maar een heerlijke vogeltaart.  Het is ook leuk om zelf te maken! Hieronder vind je daarvoor een recept.

Recept

Wat heb je nodig:
een blok ongezouten frituurvet
een zakje vogelzaad
doppinda’s
zonnebloemzaadjes
een wegwerp vorm voor een taart of boterkoek

Het is heel makkelijk:

Je smelt een blok frituurvet en roert daar een zakje vogelzaad door. Giet het in de taartvorm. Laat afkoelen tot het vet bijna gestold is. Je kunt er nu doppinda’s of gepelde pinda’s, zonnebloemzaadjes in een patroontje in leggen. Versier de taart met bessen, stukjes appel en alles wat vogels maar lekker vinden.

Bron Landschapsbeheer Flevoland

8 reacties op “Vogeltaart

  1. leuk artikel anneke, alleen is het misschien wel slim om te vermelden dat het belangrijk is om ongezout frituurvet te gebruiken, het gewone frituurvet is te hoog aan zout voor de vogels. Vind het altijd heel leuk om met jessie lekker te kokkerellen voor de vogeltjes in de tuin.

    Like

Plaats een reactie